2016. július 19., kedd

Piknik az aszfalton ...

Milyen sivár és elhagyatott lesz a Szabadság híd, miután majd elzárják a forgalomtól, emlegette megnyúlt képpel Dodó barátom ismerőseinek, amikor tudomására jutott a hír.
- Ne légy már ennyire savanyú, mondtam neki, majd néha arra megyek és készítek egy két képet számodra vigasztalásul a gyalogosokról. Ezidáig már három alkalommal jártam arra, és minden esetben jól szórakoztam csak irigyeltem egy kicsit az ifjak fiatalságát.
Idegenforgalmi és belföldi látványosság lett a forgalomtól elzárt Szabadság híd. Mániákus hazai és más országból jött fotósok, szelfizők hada sétál ide-oda a hídon, a bátrabbak a vasszerkezeten, miközben rendületlenül nyomkodják a masinájuk gombját. A honfitársaim dicséretére legyen mondva, hogy rögtön felismerték a lehetőséget és birtokukba vették a hidat, élettel töltötték meg a szabad felületeket. Igyekeztem egy-két fotón megörökíteni a jobbnál jobb ötleteket, mert azokból nem volt hiány. :)












2016. július 14., csütörtök

Bámulom a Dunát .....

Anno, jó pár alkalommal végig hajóztam a Dunát Regensburgtól Izmailig, azokban az időkben még vontatták az uszályokat, és a Vaskapu csatornában óránként 18 km-el rohant a víz.  Amikor megtalált a végzet asszonya megkértem a kezét és befejeztem a vízen járást. A gyerekek felnőttek, kirepültek és megjöttek az unokák. Akkoriban azt kezdtem el tervezgetni, hogy majd mint nyugdíjasok néha-néha befizetünk egy egy kabinos hajóútra, és bár nem tudok sakkozni, de játszanék egy partit a képen látható nagy figurákkal egy hozzám hasonló vén alakkal. Sajnos, ez eddig nem jött össze annak ellenére, hogy átléptem a 80. -at. A remény hal meg utoljára, mondogatják a bölcsek, és én osztom a véleményüket.
Ma elmentem a lottózóba, és vettem két szelvényt. :)
,








Szabadság híd 01. 2016.


Oxigénpalack nélkül.
Azé ez már valami.

2016. július 2., szombat

Virtuális 1.


A graffitis oldalakon e témában rengeteg hasonlót lehet találni, amit valódi falakra fújtak a szakértő fújkálók. Arra gondoltam elkészítem a magyar változatának egyikét, mert már kiskorom óta szerette volna valamit a falra firkálni. Saját falam nincs, a spray drága, másoknak pedig nem szeretnék bosszúságot okozni. A megoldás: virtuális téglafalon, a virtuális akármik. Szóval semmi problémám nem lesz másokkal, legfeljebb a Dodó érdeklődik esetenként, "Mutasd, szeretném megnézni a legutolsó dilinyós ötleted?"